Dans 5rytmer i København N og i Roskilde

København og Roskilde:

TV-optagelser i Roskilde - 3. oktober. Jeg lægger ud her på siden, så snart vi ved, hvornår det bliver sendt. Nok omkring uge 47.

EFTERÅR 2018: KØBENHAVN

Vi danser altid fredage i lige uger - første gang fredag den 10. august OG sidste gang er 14. DECEMBER, Kapelvej 46C, 2200 København N  

Kapelvej 46C: Vi danser 5rytmer Kapelvej 46C, 2200 Kbh N (M2tango-studiet) hver anden fredag, vi starter efteråret den 10. august. Når du kommer til Kapelvej 46C, skal du ind ad porten. Her kan du ringe på op til M2Tango og vi lukker dig ind. Fra kl. 18.45 til ca. 19.10 står en af mine gode dansehjælpere nede ved døren og lukker dig ind og forklarer vejen op. 
 
 
KoncertKirken: Af og til har vi 5rytme-events i KoncertKirken. I 2018  er der endnu ikke planlagt nogen. Koncertkirken er en af de kirker, som er solgt, og nu anvendes til koncerter og DANS. Der er et stort trægulv med plads til mange dansere og der er højt til loftet. Ideen om at danse i et tidligere kirkerum stammer fra LONDON, hvor rigtig mange 5rytme-klasser er i kirker. 
Se mere om KoncertKirken her
 
Første gang og hver gang du danser 5rytmer:
Gabrielle Roth, som er grundlæggeren af 'de 5rytmer' sagde altid, at der kun er 3 regler på 5-rytme dansegulvet:
TRÆK VEJRET
HA ÅBNE ØJNE
OG BLIV TIL DANSEWAVEN ER AFSLUTTET
 
Åndedrættet er meget vigtigt - derfor træk vejret
Åbne øjne: Når vi danser er der selfølgelig tid, hvor vi er mere indadvendte og har lukkede øjne, men hun pointerede, hvor vigtigt det er at være til stede her og nu, turde se og mærke det der er - derfor åbne øjne. De åbne øjne er også vigtige, så vi ikke støder sammen, eller lader dansen blive for stille og bevægelsesløs - det her er en skøn bevægelsespraksis - så lad os bevæge os
Bliv: Noget af det vigtigste er at blive hele aftenen. Energimæssigt er dansen bygget op i bølger, og hvis man går midt i det hele, fordi man føler man har danset færdig eller er træt, så mister man ekstasen, mister den nye åbenhed som opstår i lyrisk og stilhed. Bliver du træk så sæt dig på gulvet og være vidne til de andres dans indtil energien igen er tilbage og du kan danse og bevæge dig igen. 
Vi danser i stilhed: Der er også en 4 regel på dansegulvet - det handler om at blive stille indeni, de 5rytmer er meditativ dans, selv i den vildeste og mest kaotiske dans, er retningen dynamisk meditation.
Derfor brug kun din stemme hvis der er indre lyde, som skal forløses dybt indefra. Gem snakken til bagefter - på dansegulvet opbygger vi energi sammen og du mister denne energi, når du snakker. Så brug energien til at heale dig selv indefra, på samme måde som sveden healer dig indeni. 
 
 
Pris i Koncertkirken og på Kapelvej: Normalt koster det 120 kr, og 100 kr for mennesker som lever af overførselsindkomst eller SU. Du kan betale kontant eller med mobile pay. Ved særlige lejligheder/events kan prisen være højere, som f.eks. 10. august hvor Jonas Klingberg kommer fra Stockholm og underviser sammen med mig. 
Ingen tilmelding bare kom og betal på døren.
 
M2Tangos hjemmeside: www.m2tango.dk 
KoncertKirkens hjemmeside: www.koncertkirken.dk
 
Medbring: Når du kommer til dans, skal du medbringe en flaske vand - for vi drikker vand igennem dansen. 
 
Tag løst tøj på lag på lag, som kan tages af og på, når vi kommer til at svede og når vi danser mere stille. Vi danser på bare tæer eller med dansesko.
 
Alle (voksne) er velkomne uanset alder, køn, størrelse, danseerfaringer mm - de 5rytmer kan danses af alle. 
 
ROSKILDE:
EKSTRA I ROSKILDE DEN 3. OKTOBER kl. 17.30 til 18.30:
DRK kommer og laver optagelser. En af Roskilde-danserne skal medvirke i en tv-udsendelse, og til den udsendelse skal de bruge nogle baggrundsklip fra hendes fritidsaktiviteter - og det er at danse 5Rytmer. Derfor har vi aftalt med DRK at de kommer og optager dans fra kl. 17.30 til 18.30. Har du lyst til at danse med i denne time? Det er selvfølgelig gratis - først 'varmer' vi op fra 17.30 til 18.00, og så går det løs med optagelser, som vil være fokuseret på den, som tv-udsendelsen handler om. Tilmeld dig til denne specielle time hos mig. Efter optagelserne er der en halv times pause og så danser vi igen. Tilmeld dig: dans5rytmer@gmail.com
 
Du kan også danse 5rytmer i Roskilde. Hver anden onsdag i LIGE uger, danser vi i Trehøje Fælleshus, Troldehøj 3, 4000 Roskilde fra kl. 19.00 til 21.30. Det koster 130 kr kontant eller mobile pay, ingen tilmelding bare kom.
 
BUS 202A går fra Roskilde station og lige til døren ved fælleshuset. Det er let at parkere, og let at køre til, hvis man kommer i bil, da det ligger lige et par km fra Motorvejen 21 mod Odden.
Skriv hvis du vil på vores mailingsliste eller læs mit nyhedsbrev. 
Birgitte Rasmussen | 8766 Nr. Snede - Danmark | Tlf.: +45 26 271 471 | dans5rytmer@gmail.com