Dans 5rytmer i København N og i Roskilde

Baba har været med rundt og spille trommer i februar og begyndelsen af marts. Lige nu er alt på pause pga. corona.

København og Roskilde: Så begynder vi at åbne op i København - ikke mere online dans. Vi håber at kunne danse igen 12. juni kl. 19.00 til 21.30. Billetter skal forudkøbes a 150kr/130kr, der er et coronatillæg på 20 kr, som fjernes igen, når vi kan være flere sammen. Der er 30 billetter til salg, som skal købes på mobile pay 26271471 eller overføres på bankkonto. 

Siden opdateres 8. juni 2020. 

København: Vi danser altid fredage i lige uger kl. 19.00 til 21.30.

Foråret 2020 starter fredag 10. januar 2020 kl. 19.00 - 21.30, Kapelvej 46C, 2200 KBH. N 

Kapelvej 46C: Når du kommer til Kapelvej 46C, skal du ind ad porten. Her kan du ringe på op til M2Tango og vi lukker dig ind. Fra kl. 18.45 til ca. 19.10 står en af mine gode dansehjælpere nede ved døren og lukker dig ind og forklarer vejen op. 
 
Priser i København: Priserne om fredagen i København er hos både Brian Kjøller og mig:
130 kr
110 kr, hvis du klarer dig for overførselsindkomst eller SU.
I København kan du købe et klippekort til ti dansegange og det koster:
10 gange for 1100 kr eller 10 gange for 900 kr, hvis du klarer dig for overførselsindkomst eller SU, medbring dokumentation ved klippekort. 
  
KoncertKirken: Af og til har vi 5rytme-events i KoncertKirken. 
 
Første gang og hver gang du danser 5rytmer:
Gabrielle Roth, som er grundlæggeren af 'de 5rytmer' sagde altid, at der kun er 3 regler på 5-rytme dansegulvet:
TRÆK VEJRET
HA ÅBNE ØJNE
OG BLIV TIL DANSEWAVEN ER AFSLUTTET
 
Åndedrættet er meget vigtigt - derfor træk vejret
Åbne øjne: Når vi danser er der selfølgelig tid, hvor vi er mere indadvendte og har lukkede øjne, men hun pointerede, hvor vigtigt det er at være til stede her og nu, turde se og mærke det der er - derfor åbne øjne. De åbne øjne er også vigtige, så vi ikke støder sammen, eller lader dansen blive for stille og bevægelsesløs - det her er en skøn bevægelsespraksis - så lad os bevæge os
Bliv: Noget af det vigtigste er at blive hele aftenen. Energimæssigt er dansen bygget op i bølger, og hvis man går midt i det hele, fordi man føler man har danset færdig eller er træt, så mister man ekstasen, mister den nye åbenhed som opstår i lyrisk og stilhed. Bliver du træk så sæt dig på gulvet og være vidne til de andres dans indtil energien igen er tilbage og du kan danse og bevæge dig igen. 
Vi danser i stilhed: Der er også en 4 regel på dansegulvet - det handler om at blive stille indeni, de 5rytmer er meditativ dans, selv i den vildeste og mest kaotiske dans, er retningen dynamisk meditation.
Derfor brug kun din stemme hvis der er indre lyde, som skal forløses dybt indefra. Gem snakken til bagefter - på dansegulvet opbygger vi energi sammen og du mister denne energi, når du snakker. Så brug energien til at heale dig selv indefra, på samme måde som sveden healer dig indeni. 
 
M2Tangos hjemmeside: www.m2tango.dk 
KoncertKirkens hjemmeside: www.koncertkirken.dk
 
Medbring: Når du kommer til dans, skal du medbringe en flaske vand - for vi drikker vand igennem dansen. 
 
Tag løst tøj på lag på lag, som kan tages af og på, når vi kommer til at svede og når vi danser mere stille. Vi danser på bare tæer eller med dansesko.
 
Alle (voksne) er velkomne uanset alder, køn, størrelse, danseerfaringer mm - de 5rytmer kan danses af alle. 
 
ROSKILDE:  Roskilde er stadig aflyst pga. corona.
Du kan også danse 5rytmer i Roskilde. Hver anden onsdag i LIGE uger, danser vi i Trehøje Fælleshus, Troldehøj 3, 4000 Roskilde fra kl. 19.00 til 21.30. Det koster 130 kr kontant eller mobile pay, ingen tilmelding bare kom.
 
BUS 202A går fra Roskilde station og lige til døren ved fælleshuset. Det er let at parkere, og let at køre til, hvis man kommer i bil, da det ligger lige et par km fra Motorvejen 21 mod Odden.
Skriv hvis du vil på vores mailingsliste eller læs mit nyhedsbrev. 
Den 25. januar 2019 fejrede vi 10 år med fredagsdans i København. Det var en dejlig aften, hvor Said Mohammad og venner spillede trommer til en skøn og svedig dans. Herunder ser du nogle få billeder fra aftenen.
Tak til alle som kom og fejrede danserne igennem 10 år. 
Birgitte Rasmussen | 8766 Nr. Snede - Danmark | Tlf.: +45 26 271 471 | dans5rytmer@gmail.com