Et minuts wave optaget på Sri Lanka, på toppen af Sigiriya, en kæmpe klippe hvor konger har boet. Se film her.
Billedet er taget af fotograf Suezanna Zenani
Billedet er taget af fotograf Suezanna Zenani
Anna Halprin og jeg oktober 2013
I 2013 besøgte jeg Anna Halprin in San Fransisco, hun var på det tidspunkt 93 år - hun underviser stadig.

Kærlighed til de 5 rytmers frie, dybe dans

Jeg er lige nu uddannet til at undervise 5Rytmer på wave niveau og er 'teacher in training' til heartbeat niveauet, og færdiguddannet til Heartbeat 1. juni 2022.
 
WAVES: Den dansende sti begynder med Waves/bølger, som er grundlaget og det fundamentale i denne praksis. Der er en spirituel kraft, som driver vores danse, som fjerner lag ind til den nøgne sjæl, en kraft som tillader os at blive danset snarere end at udfolde vores dans. Denne kraft forvandles til et energetisk sprog, der løfter sløret til den vi virkelig er, alene, sammen og i gruppen.
Heartbeat: I oktober 2019 påbegyndte jeg 5Rytmers Heartbeat-uddannelsen, det er et nyt og meget spændende skridt. Jeg skulle have været færdig juni 2020, men færdiggørelsen er lige nu udsat til maj 2022, pga. Covid19-situationen. 

FLOWING STACCATO CHAOS LYRICAL STILLNESS
 


The Focus: the body as a fluid entity.
The Outcome: we discover our feet and stop holding our breath.
 
HEARTBEAT træningen bygger på at udforske de 5Rytmers følelser som energi og kraft og som del af det at være menneske. Gamle følelser som har været låst fast i vores lemmer eller lukket i vores bryst begyder at blive rystet løs. VI bliver fortrolige med alle vores følelser, så vi hverken hænger fast i dem eller skubber dem væk. 
 
FRYGT VREDE SORG GLÆDE MEDFØLELSE
 
 
Fokus er på det spontane hjerte.
Udbytte at vi kan mærke når hjertet er åbent, når det er lukket og hvad hjertets åbenhed og lukkethed har at gøre med kærlighed, taknemlighed, tilgivelse og medfølelse og hvor meget vi allesammen behøver og ønsker at åbne hjertet.

Mit navn er Birgitte Rasmussen. Jeg hørte om Gabrielle Roth og de 5 rytmer i 1989. Dybt fascineret begyndte jeg at danse rytmerne i min stue.
Først 7 år senere kom jeg med på en 5rytme workshop i Århus, ledet af Ya'Acov Darling Kahn. En helt ny verden åbnede sig og i år 2000 tog jeg til San Fransisco for at deltage i Gabrielle Roths månedslange danseretreat 'On the road' for at fejre årtusindskiftet. Igennem årene har jeg danset mange workshops i Danmark, Europa og USA, samt de ugentlige klasser.
 
I Oktober 2008 afsluttede jeg Gabrielle Roths teacher training. Det har været en bevægende og udfordrende rejse, og jeg er lykkelig for nu at kunne give noget af alt det jeg har fået tilbage. Gabrielle Roth var passioneret danser, og organiserede også danseteater og musik med The Mirrors. Sammen med Gabrielle var dansen intens, passioneret og nærværende med dybt angagerede 'talks' ind i mellem. 
 
Vækstcenteret: Jeg bor som fastboende på Vækstcenteret i Nr. Snede. Jeg har boet på Vækstcenteret siden juli 1996. Det giver mig et rigt liv med meditation, dans og fællesskab.
15. november 2022 fylder Vækstcenteret 40 år, og her kan du læse 2 artikler om Vækstcenteret fra de lokale aviser, her Horsens Folkeblad.
 
Se også Vækstcenterets hjemmeside http://www.vaekstcenteret.dk
 
Billedet er fra gårdspladsen på Vækstcenteret.
 
Mit arbejdsliv: I min arbejdshistorie har jeg dels undervist, dels ledet daghøjskoler, dels arbejdet som kommunikationskonsulent i FOA Herning. Jeg arbejdede ti år i FOA og har blandt andet skrevet deres lokalmagasin, passet deres hjemmeside og skrevet nyhedsbreve. 
 
Jeg har undervist det meste af mit arbejdsliv, bla. i psykologiske og kommunikative emner og haft ledende funktioner på daghøjskoler og ungdomsskoler. Jeg har også undervist indvandrere, dels på sprogskoler dels på et rehabiliteringsprojekt for traumatiserede flygtninge. 
Som cand.phil. i dansk elsker jeg at skrive, både digte, prosa og faglige artikler. At kombinere dans og skriveprocesser er givende.
 
Birgitte Rasmussen | 8766 Nr. Snede - Danmark | Tlf.: +45 26 271 471 | dans5rytmer@gmail.com