Birgitte Rasmussen
Anna Halprin og jeg oktober 2013
I 2013 besøgte jeg Anna Halprin in San Fransisco, hun var på det tidspunkt 93 år - hun underviser stadig.

Kærlighed til de 5 rytmers frie, dybe dans

Mit navn er Birgitte Rasmussen. Jeg hørte om Gabrielle Roth og de 5 rytmer i 1989. Dybt fascineret begyndte jeg at danse rytmerne i min stue.
Først 7 år senere kom jeg med på en 5rytme workshop i Århus, ledet af Ya'Acov Darling Kahn. En helt ny verden åbnede sig og i år 2000 tog jeg til San Fransisco for at deltage i Gabrielle Roths månedslange danseretreat for at fejre årtusindskiftet. Igennem årene har jeg danset mange workshops i Danmark og Europa, samt de ugentlige klasser.
 
I Oktober 2008 afsluttede jeg Gabrielle Roths teacher training. Det har været en bevægende og udfordrende rejse, og jeg er lykkelig for nu at kunne give noget af alt det jeg har fået tilbage.
Efteråret 2013 tog jeg på workshop med Anna Halprin, som blev 95 år gammel i 2015. Det var facinerende og meget givende. Hun ønsker bare at videregive et helt livs kærlighed til dans. Hun underviser stadig og giver workshops i hele verden. 
 
De sidste ti år har jeg arbejdet som Kommunikationskonsulent for FOA Herning, en lokal afdeling af en fagforening. Jeg har blandt andet skrevet deres lokal magasin, passet deres hjemmeside, skrevet nyhedsbreve og meget mere. 
Jeg har undervist det meste af mit arbejdsliv, bla. i psykologiske og kommunikative emner og haft ledende funktioner på daghøjskoler og ungdomsskoler. Jeg har også undervist indvandrere, dels på sprogskoler dels på et rehabiliteringsprojekt for traumatiserede flygtninge. 
Som cand.phil. i dansk elsker jeg at skrive, både digte, prosa og faglige artikler. At kombinere dans og skriveprocesser er givende.
Jeg bor som fastboende på Vækstcenteret i Nr. Snede. Det giver mig et rigt liv med meditation, dans og fællesskab.
Birgitte Rasmussen | 8766 Nr. Snede - Danmark | Tlf.: +45 26 271 471 | dans5rytmer@gmail.com